Välkommen till våra populära kurser

Kurs i injection moulding med Exaclear skena

Varmt välkommen till Helsingborg den 7 september 2023 mellan kl 15:00 och 19:00.

Kursgivare är Tandläkare Mats Christiansen som med van hand kommer att lära er hur man på bästa sätt gör komposituppbyggnader med denna teknik.

Läs mer om innehållet och anmäl er på:

Hands On Kurs i Exaclear (simplesignup.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cementering och värt att veta om zirkonia och etsbroar.

Under kvällens föreläsning kommer vi fokusera på zirkonia och prata om vad som är så speciellt med denna keram, när, var och hur man använder den – med ett avsnitt fokuserat på etsbroar samt hur man cementerar.

Vi börjar med lite enklare förtäring kl 17:30

Om kursgivaren

Föreläsare är Christel Larsson från Tandläkarhögskolan vid Malmö Universitet. Christel har forskat på keramer under många år och är en flitigt anlitad föreläsare. Vill du som tandläkare och ditt team ha full koll på vad som gäller kring handhavandet av zirkonia så ska ni inte missa denna intressanta afton på TL.

 

Christel larsson
Christel Larsson

När: 23/3 2023

Tid: 17:30 – ca 20:00

Var: Tandtekniska Laboratoriet i Ystad, Aktergatan 4 Ystad

Antal deltagare: Max 20 deltagare

För: Passar hela tandvårdsteamet

Kursavgift: 500 kr + moms

Anmälan: Anmäl dig här före 15/3 2023

Är ni många på kliniken som vill gå kontakta Anders på anders@tlystad.com för anmälan. / Varmt välkomna

 

___________________________________________________________________________________________

Tandvårdsförsäkringen – Hot eller möjlighet?

Tandtekniska Laboratoriet i Ystad AB inbjuder härmed dig till en afton med ett mycket intressant ämne.

Syftet med föreläsningen är att se till att vårt sätt att arbeta svarar upp mot FKs och IVOs kommande skärpta krav. Pelle har förmågan och erfarenheten att på ett positivt sätt förmedla denna information.

Föreläsningen är avsedd för dig som är tandläkare eller på annat sätt ansvarar för att behandlingen utförs i enlighet med rådande regelverk.

Efter föreläsningen kommer du att veta:

  • Hur dokumenterar du dina fall
  • Hur skriver du din journal
  • Hur använder du ett antal av de FK-koder som hör ihop med mer omfattande protetiska behandlingar. Vilka fällor finns det att gå i ?
  • Varför FK och IVO nu ändrar sitt arbetssätt och vad detta innebär för oss alla

Vi uppmanar deltagarna att skicka in om de har funderingar om något speciellt. Både om FK-koder/behandlingar och kommande FK-/IVO-organisation. Skicka ditt mail till Anders på anders@tlystad.com

När: 13 april 2023 kl 16:30 och beräknas vara klara 20:00. Lättare förtäring ingår.

Var: Tandtekniska Laboratoriets lokaler på Aktergatan 4 Ystad. Långt att köra: Anmäl ditt intresse till anders@tlystad.com så möjliggör vi en ”livestream” genom Teams

Kostnad: Föreläsningen är kostnadsfri. Kvällen sponsras av TL Ystad AB samt Neoss varpå ca 25 minuter är information från sponsorerna.

Anmälan är bindande. För anmäld deltagare som uteblir debiteras en kostnad på 700 kr.

Anmäl dig enkelt här 

Begränsat antal platser.

Varmt välkomna !

Faktaruta Pelle
Pelle Pettersson, protetisk specialisttandläkare.Gick ut sin grundutbildning 1980, specialistexamen 1992.Under 10 år lärare på Odontologen i Göteborg. Var med och startade Brånemarkkliniken 1986, arbetade där i 10 år.Arbetade i olika sammanhang med Per-Ingvar Brånemark under 30 år.Arbetat internationellt i USA och Japan.Specialintresse: abrasionsfall/omfattande tand- och implantatstödd protetik (drygt 35 års erfarenhet). Under 25 år bred klinisk erfarenhet av helkeramiska konstruktioner.17 års klinisk erfarenhet av implantatkirurgi.Arbetat på privat specialistklinik under 20 år.Föreläst i nationella och internationella sammanhang under drygt 35 år (ca 450 tillfällen)

___________________________________________________________________________________________________________________________

Vi lyssnar på våra kunder.

Vilken kurs (inrikes eller utrikes) eller föreläsare önskar du att vi arrangerar? Skriv ett mail till info@tlystad.com så tar vi till oss av dina önskemål…mvh Anders