Tandtekniska-Laboratoriet-Fast-Protetik-fore-emax-11
Tandtekniska-Laboratoriet-Fast-Protetik-efter-emax-11
Tandtekniska-Laboratoriet-Fast-Protetik-36-zirkona-med-porslin
Tandtekniska-Laboratoriet-Fast-Protetik-36-zirkona-med-porslin-il-krona
Exaclear
Tandtekniska-Laboratoriet-Fast-Protetik-skalfasad2
Tandtekniska-Laboratoriet-Fast-Protetik-skalfasad1
Tandtekniska-Laboratoriet-Fast-Protetik-zirkona
Tandtekniska-Laboratoriet-Fast-Protetik-monolitisk-zirkona
exaclear

Fast protetik

Vi gör allt inom fast protetik. Vi arbetar främst med Zirkonia, Emax, MK och skalfasader på brännstansar. På senare år har tekniken med Tryin broar och prediktiv tandvård blivit mycket populärt. Det innebär att ni kan prova era konstruktioner och visa patienten resultatet innan den färdiga bron är klar. Ocklusion och patientens förväntningar infrias med ett mycket gott resultat. Tack vare den nya tekniken kan vi även tillverka fast protetik utan modell. Därmed reduceras priset kraftigt.

Smile Design

Gör en förlaga med antingen en digital waxup eller ett förslag från oss på hur patienten kan komma att se ut innan preparation. Detta är en mycket bra behandlingsmetod där ni enkelt kan planera och visa resultatet för patienten – innan den egentliga behandlingen börjar.

Digital teknik

TL använder den senaste tekniken inom 3D printing samt CADCAM. Vi har tagit emot digitala avtryck sedan 2010. Våra erfarna utbildade tekniker kan vara ett stort stöd inom digital tandvård och gör otroliga konstruktioner med den nya tekniken.

Exaclearskena för flowables

På TL tillverkar vi exaclearskenor  för flowkomposit. Vi gör en design enligt kundens önskemål, 3D printar modell och tillverkar en skena som har en perfekt passform

DSC_3377
Högestetisk protes

Avtagbar protetik

Med Ivocap systemet kan vi framställa varmpolymeriserade proteser av högsta klass. Våra proteser görs alltid i varmpolymeriserat akrylat för bästa hållfasthet och med minsta restmonomer – för patientens bästa. För att ytterligare höja kvalitén går det att färga in protesbasen individuellt – då upplevs protesen som osynlig.

Högestetisk protes

Med vår infärgade högestetiska protes kan man knappt se att det är en protes i munnen. Vi färgar in tandköttet för hand och gör rugor palatinalt. Sätter man även till vår premiumtand samt ett litet guldinlägg blir resultatet mycket naturligt och vackert.

Duplikat protes

Med duplikatprotesen sparar ni 2 sittningar på kliniken – ring vår protesavdelning för uppdatering av tekniken med duplikat. Skeletterade delproteser med eller utan attachment samt konuskonstruktioner ingår i vårt utbud. På vår avdelning för avtagbar protetik tillverkas även bettskenor, snarkskenor samt tandskydd.

Flexipart

En mycket uppskattad produkt är våra flexibla proteser. Basen är i kevlar och helt utan restmonomer. Perfekt som långtidsprovisorium, inför KBF behandling, för allergiska patienter eller som ett budgetalternativ. Klamrarna kan göras transparanta, tandfärgade eller i basmaterialet.

Bettskenor i världsklass

Prova våra uppskattade bettskenor av mycket hög kvalitet. Alltid i varmpolymeriserad akryl. Vårt mål är att utlämningstiden på våra bettskenor ska vara maximalt sju minuter. Det fungerar bra. Om det tar mer tid och du behöver slipa finns det orsaker till det. Ta kontakt med vår avdelning för fri konsultation. 0411 – 199 55

Bettskenor kan vi göra i en mängd olika färger. Se bild på färgprov till höger.

Vi tar emot digitala avtryck för bettskenor. Använd med fördel en ”leaf gauge” vid bettregistreringen i CR och skanna in bettrelationen för ett riktigt bra resultat.

Vi gör även bettskenor med mjuk insida för bättre komfort.

Nyhet 3D printad bettskena

Det har blivit en stor succé med våra 3D printade skenor. Passformen är otrolig!

Om du dessutom skannar dina avtryck blir resultatet ännu bättre.  De upplevs väldigt behagliga av patienten då de är lite mjukare  och flexiblare i sin konstruktion. Materialet är mycket segare och inte lika sprött som PMMA vilket gör att hållfastheten passar utmärkt till en patient med kraftigt bett. Finns än så länge i bara en färg, lätt violett. Läs mer om materialet hos tillverkaren.

 

Apnéskena och tandskydd

Apnéskena

Vi har sex olika skenor att välja på och många års erfarenhet genom samarbete med sjukvården.

Monoblock

  • Mjuk skena enligt Marklund
  • Mjukhård skena (mjuk insida med hård akryl utvändigt)
  • Hård skena med klamrar

Duoblock

  • Orthoapnea. Duoblockskena med ställbar skruv.
  • TAP T. Även den ställbar och klarar större krafter från käkrörelser än Orthopanea.
  • Forward. Med mjuk insida och ställbara klackar.
  • NOA – Den digitialt tillverkade uppföljaren till Orthoapnean

Det finns en mängd varianter med olika egenskaper och vi hjälper dig gärna att välja rätt. TL är först i Sverige med att tillverka Orthoapnea som enkelt ändrar protrusionen med ett par skruvtag.

Tandskydd

TL tillverkar Playsafe tandskydd. De finns i utförandet enkel, medium eller Pro.

Vi kan skriva in namn i skenorna. Vill ni att skenan ska vara specialtillverkad i klubbens färger så löser vi det.

Gingivektomiskena och operationsguider

På digital väg tillverkar vi dessa skenor åt er med perfekt passform. Vi använder DTX mjukvaran för operationsguider och ni kan enkelt skicka era filer till oss för framställning.

Orthoapnea
TAP T
DSC_6945
Bettskena i varmpolymeriserad akryl
Forward apnéskena
Noa orthoapnea
gingivektomiskena
Färgprov bettskena fräst
Färgprov bettskenor
Färgprov bettskenor analoga
bettskena 3D
Hård apnéskena monoblock
Hård apnéskena med mjuk insida
Tandskydd Playsafe Medium
Forward Apnéskena

Implantat

I över 25 år har vi arbetat med implantat på TL.
Vår implantatavdelning leds av Johan Mårtensson. Han kan ge er goda råd om olika konstruktionsval och besitter en mycket hög kompetens. Vi arbetar med alla implantatsystem som finns på marknaden.
Den senaste tiden har tekniken med zikonia på titanbas helt dominerat vår implantatavdelning. Självklart gör vi även konstruktioner i CoCr – porslin samt titan – akryl.

Tandtekniska-Laboratoriet-implantat-nr-2
DSC_6859
DSC_6862
Tandtekniska-Laboratoriet-implantat-nr-1
Tandtekniska-Laboratoriet-implantat-nr-8928
Tandtekniska-Laboratoriet-implantat-nr-3524
BaseBridge TL BioBridge
Tandtekniska-Laboratoriet-implantat-nr-britt-hard
Tandtekniska-Laboratoriet-implantat-nr-20170123-104056
Tandtekniska-Laboratoriet-implantat-nr-3518
Tandtekniska-Laboratoriet-implantat-nr-8925
Tandtekniska-Laboratoriet-implantat-nr-8926
BaseBridge
kbf baksida CoCr porslin

CAD/CAM

På vår CAD/CAM-avdelning kan vi idag framställa helt fantastiska plast, metall- och porslinskonstruktioner med mikrometerprecision. Det är den här avdelningen som utvecklas mest just nu. TL har investerat mycket resurser på den senaste tekniken och ligger i absolut framkant.

wieland

Ny fräs på avdelningen

Vi har utökat vår maskinpark med ytterligare ett högteknologiskt under. En Imes Icore fräser i de flesta material och med mycket hög precision. Vi fräser vinklade skruvkanaler och bettskenor till hela brokonstruktioner i zirkonia i denna. Den har dessutom växlare så att den själv byter material och fräsare.

Tandtekniska-Laboratoriet-Ystad-98ps

3D-skrivare

På vår 3D avdelning printar vi alla modeller som våra kunder skannat intraoralt. Operationsguider, Bettskenor och Aligners är också produkter som nu är möjliga att tillverka med denna nya teknik. Utvecklingen inom 3D printing är mycket stor och vi uppdaterar här så snart nya applikationer är tillgängliga för er att beställa.

Imes Icore på TL i Ystad
ortodonti
IMG_20190916_171929 red

Ortodonti

Vår ortodontiavdelning med tre medarbetare gör allt inom detta spännande område.

Vi lasersvetsar våra konstruktioner och använder marknadens bästa material. Att vi använder regnbågens alla färger eller lägger in bilder brukar vara ett populärt inslag.

Catarina är ansvarig för avdelningen och hjälper er gärna.

20190415_170332 - kopia
IMG_20190916_171941red

Cementeringsguide

Det kan vara svårt att välja rätt cement ibland. Därför har vi ställt samman TL Ystads kompletta cementeringsguide för tandläkare:

Produkt Cement
Akryl (lång eller korttidstemporär) Temp – Bond
Porslinslaminat Variolink Veneer, All bond, Lute –it
Fullkrona, pelare metall Fosfatcement
Procera allceram Panavia F
Zirkonium, Denzir etc Panavia F, Relay X (unicem), Multilink Automix
Metallkeramik Fosfatcement, Relay X (unicem)
Empress Esthetic Variolink II
E-Max Multilink

På Ivoclars hemsida har man nu gjort en mycket bra cementeringsguide: Visa cementguiden

För zirkonia har övertandläkare och specialist i oral protetik Sven Scholander samt Docent och övertandläkare Christel Larsson satt ihop följande Cementeringsanvisningar enligt Sven Scholander och Christel Larsson 2020

Garanti

På Tandtekniska laboratoriet i Ystad AB lämnar vi
3 års garanti på fast protetik
2 år på titan keramik, akryldelen på KBF
1 år på avtagbar protetik

Våra produkter uppfyller kraven i lagen 1993:584 om medicintekniska produkter samt de allmänna kraven i bilaga 1, MDR 2017/745

Tandtekniska-Laboratoriet-Anders_lab2